KWB-yhdistelmäkattila tuo lämmitykseen helppoutta ja turvaa

Asiakastarina

Pöytyäläinen maatalousyrittäjä Jukka Kontulainen valitsi aiemman puunkaasutuskattilan tilalle KWB:n Classicfire/Combifire puu- ja pellettikattilan yhdistelmän. “Olen aina suhtautunut positiivisesti uuteen tekniikkaan”, Kontulainen kertoo.

Järjestelmän vaihto oli jo jonkin aikaa ollut suunnitelmissa, ja koska lämmöntarpeet olivat kohtuulliset, ei ollut tarvetta hankkia suurta järjestelmää. Hakekattila oli ollut harkinnassa helppohoitoisuutensa vuoksi, mutta koska vanhat rakennukset eivät hakelämmitykseen taipuneet, päätyi Kontulainen pysymään klapilämmityksessä.

Jonkin aikaa eri merkkejä vertailtuaan Kontulainen löysi KWB:lta vanhoihin tiloihin tehoiltaan ja kooltaan parhaiten sopivan ratkaisun. “Pannuhuoneen täytyy olla sellainen, että sinne mahtuu itsekin kattilaa täyttämään ja käyttämään”, Kontulainen toteaa.

Jukka Kontulainen, KWB-yhdistelmäkattilan käyttäjä

 


Automatiikka takaa vakaan lämpötilan

Kontulainen iloitsee uudesta tekniikasta, jossa pellettimoduuli kytkeytyy automaattisesti päälle, jos klapeja ei ehdi lisäämään. Lämpötiloja ei tarvitse vahtia - ne pysyvät vakaina, vaikka itse olisi matkoilla.

Automatiikka tuo myös turvaa - kattila sammuttaa itse itsensä, kun varaaja on tullut täyteen. “Riittää kun aamulla sytyttää, niin illalla on kattila palanut. Ja voi laittaa yöksikin päälle”, Kontulainen kertoo.

Yhdistelmäkattilassa Kontulainen arvostaa helppokäyttöisyyttä ja hyvää puukattilaa - viime talvena hänellä tuli lämmityksestä 95 % omasta puusta ja 5 % pelletistä. 

Vuoden päivät järjestelmää käytettyään Jukka Kontulainen on ollut tyytyväinen KWB-kattilaan ja puu-/pellettilämmitysratkaisuun. Videolla (Youtube) hän kertoo valintaprosessista sekä esittelee KWB-kattilan toimintaa tilallaan.

KWB:n pellettikattila, klapikattila, hakekattila tai näiden yhdistelmä

KWB:n kattila sopii erinomaisesti heille, jotka haluavat täysin automaattisen ja helppokäyttöisen lämmitysratkaisun. Pitkän käyttöiän lämmitysjärjestelmät säästävät energiaa ja polttoainekuluja, ja lisäksi ne ovat puhtaita ja hiljaisia. Parhaimmillaan järjestelmät ovat useiden perheiden asuttamissa rakennuksissa, maataloudessa ja liiketiloissa – ja myös kaukolämmitysverkostoissa.
Asiantuntijamme auttavat suunnittelemaan ja valitsemaan sopivan KWB-ratkaisun riippumatta siitä, haluatko käyttää pellettejä, klapeja vai molempia. 

Kiinnostuitko?

Tutustu eri kattilamalleihin ja kysy asiantuntijoiltamme lisää. 

 

Tagit:  Biopolttokattilat KWB